teaterslavaloggasmall.png

EVIGA BERG

ebgrafik.jpg
 

En saga om kärlek och brottning

“Eviga Berg” är en rolig och vacker saga om sumobrottaren som möter kärleken i en liten gård på landet. Humoristiskt berättat med musik, rytm, rörelse, sång, starka färger, vackra bilder, akrobatik och en rolig galen slapstickhumor…
Eviga Berg, den självgode sumobrottaren är på väg till staden, han skall brottas inför kej- saren. En kejsare som mest älskar dikter om brottning. Eviga Berg har så gott som redan vunnit, så nöjd är han. På vägen får han syn på en flicka, som han tänker skoja med.
Mötet mellan den söta Koniko och Eviga Berg blir upprinnelsen till ett äventyr som förändrar den dryge brottaren, och får honom att bli riktigt stark! Koniko, hennes mamma och mormor har nämligen ett och annat att lära ut om både styrka och om livet.

Publiken tas med på en resa in i Slávas Japonien, stämsång och mullrande Taikotrummor, lekfull akrobatik, möts i ett Commedia dell’ arte inspirerat maskspel för hela familjen.

 

Workshop till föreställningen “Eviga Berg”

I samband med att barnen ser föreställningen Eviga Berg kan man delta i en workshop med tema Masker och roller. Vi visar teatermasker från olika länder och kulturer, provar att göra och använda enkla masker och diskuterar även de roller och masker man använder i livet. Alla får pröva sång dans och teaterövningar.

 

 
 

Med
Maria af Klintberg, Daniel Rudholm,
Elin Tisell och Mikael Öberg
Regi
Micke Klingvall
Mask
Trille, Daniel Rudholm


Produktionsfakta
Målgrupp: Familjer, Årskurs 1-6
Speltid: ca 55 minuter
Spelplats: Teaterrum, samlingsrum, Aula, Gymnastiksal
Spelyta: 6x5m
Takhöjd: minst 3 m
Tekniska krav: 3-fas 16amp
Mörkläggning: Ja
Bygg/rivtid: 1 tim / 30 min
Publikantal: Beror på lokal / ca 90
Pris: 1:a förest. 14 000 kr, 2:a förest. 10 000 kr samma dag och plats.
Resekostnader: 30 kr/mil
Kostnader för boende och traktamente tillkommer vid turné
Kontakt: info@teaterslava.org

Foto: Martin Skoog