teaterslavaloggasmall.png

KONSERTER

Teater Slávas sammansvetsade ensemble är även en kör. En kör med ett helt eget sound, uttryck och sångstil.

Genom att sjunga med hela kroppen, på ett dynamiskt och dramatiskt sätt masseras åhörarens inre organ, kropp och fantasi av ljuden och bilderna som uppstår i nuet. Repertoaren spänner från folkliga koraler till östlig sakral musik via egenkomponerade verk från föreställningar. Teater Sláva har sjungit i många olika sammanhang och dras till vacker akustik, så kyrkorum hör till favoriterna. Konserter kan skräddarsys för inom eller utomhusarrangemang, lunchkonserter, tematiskt efter årstider, för olika åldrar på publik med större eller mindre sättning. I alla sina olika skepnader, är ändå Teater Slávas signum att sjunga med själ och hjärta. Med sammanflätade stämmor färdas vi till en plats av igenkänning att återvända till.

Olika varianter:

Lunchkonsert med Teater Sláva

I Teater Slávas lunchkonsert får publiken ett smakprov på det unika sound som gruppen blivit känd för. Med innerlighet och dynamik serveras folksånger från olika länder, sakral musik och texter i ett varierat flöde av intryck som roar och berör. Till lunchkonserten rekommenderar vi en ensemble på 3-4 aktörer/sångare beroende på rummet och storlek på auditoriet. Längd ca 40-60min enligt överenskommelse.

Kyrkokonsert med Teater Sláva

Att sjunga i kyrkorummens underbara akustik är ett av Teater Slávas bästa! Många av våra allra vackraste sånger hittar också hem i kyrkans sammanhang, det är storslagna ryska och georgiska sånger, svenska koraler och dramatisk teatermusik. Vi kommer då med blandad kör och är mellan 6-8 aktörer för att kunna fylla ut alla ackord och kupoler. Teater Slávas musikaliska stil är expressiv och dynamisk, uttrycket skiftar mellan skimrande skirt och bombastiskt blodfullt. Vi skapar poetiska och visuella musikaliska tablåer som låter tankarna vandra och själen vila.

Dramatisk konsert

Teater Sláva har en repertoar av flera hundra folksånger från olika länder i flerstämmiga arrangemang. I en dramatisk konsert möter publiken ett urval av dem i ett poetiskt, varierat flöde. Med röst och rörelse fungerar Teater Slávas erfarna ensemble som en kropp som med sitt säregna sound ger publiken gåshud när rösterna rasar mellan viskande och vrål. I en associativ, visuell värld där varje person har plats att skapa sin egen berättelse kring livet, kärleken och döden. En Dramatisk konsert passar i en mängd sammanhang och kan anpassas för olika publik och rum, även ute om det är bra akustik. Vi rekommenderar att vara mellan 6-8 aktörer, ca 60 minuter lång.

Eldkonsert med Teater Sláva

När mörkret och kylan ligger tät runt folk och gårdar passar det att mota undan den bistre Bore med eldens och sångens kraft. Teater Slávas eldkonsert är en suggestiv väv av eldpoesi, sång, järnlurar och rytmer. Den spelas på torg och gårdar där folk kan samlas för att låta eldens magi ge ny energi. Beroende på temperatur kan programmet vara mellan 20-40 minuter, för att vara en optimal upplevelse utan förfrusna tår! Teater Slávas ensemble har spelat i minus 30 grader C i Jukkasjärvi mm Vi rekommenderar att vara 6-8 aktörer beroende på plats och storlek på auditorium.

Kontakt
Producent Elin Collmo för intresse, frågor eller bokning. 08-551 705 17 eller info@teaterslava.org