teaterslavaloggasmall.png

TÄNK oM...

Tankom02.jpg

TÄNK OM...

…man kunde resa i fantasin.

Besöka främmande planeter. Möta okända livsformer. Vi bjuder in barn och vuxna i vårt sfäriska tält. Inne i ”farkosten” leker två skådespelare med en koffert full av blinkande ljus och knappar, och WA Mozarts musik, att vi alla lyfter, utforskar och upptäcker nya världar tillsammans. Barnens fantasi tas i anspråk och de blir medskapande i äventyret som berättas med Mozarts musik vokalt framförd, ett minimum av ord men med massor av fysikalitet, poesi och humor.

”Tänk om” är Teater Slávas tredje småbarnsföreställning.  Den utgår betydligt mer än våra tidigare föreställningar från fantasin, drömmen och leken. Vi har lämnat det anekdotiska berättandet från A-Ö till förmån för fria fabuleringar och valt ämnet utifrån en lust att utforska överenskommelsen mellan barnen i publiken och skådespelarna. Kan vi få dem att följa oss på en resa i fantasin? Om vi vuxna bjuder upp till lek, leker de då med oss?

Workshop till föreställningen “Tänk om…”

I samband med att barnen ser föreställningen Tänk om… finns möjlighet att prova den fysiska teaterns språk som alla förstår.
Genom att använda kroppsspråk och enkla ”Följa John”-lekar kan vi tillsammans resa, hitta nya livsformer och utveckla ett nytt vokabulär. Alla får sjunga dansa och spela teater.

 
 

Regi
Maria af Klintberg
Medverkande
Lars Brinck, Elin Tisell, Viktoria Siwek


Produktionsfakta
Aktörer:
2 pers
Målgrupp: 2-6 år, familjer, språk-för-alla-föreställning
Spelplats: samlingsrum, bibliotek
Speltid: 40 min
Spelyta: 6 x 6 m
Takhöjd: minst 3 m
Tekniska krav: 2 st vanliga väggkontakter
Bygg/rivtid: 2 tim/1 tim
Publikantal: 50 personer, inklusive vuxna
Pris: 1:a förest. 8000 kr, 2:a förest. 6500 kr samma dag och plats
Resekostnader: 30 kr/mil
Kostnader för boende och traktamente tillkommer vid turné
Kontakt: info@teaterslava.org